Hedelius

Hedelius

What?

Allt du behöver veta för ett framgångsrikt liv och lite mer därtill.

Torde journalister granskas?

StockholmPosted by hampus Wed, March 02, 2011 08:50:48
Att skapa nyheter för nyhetens skull är kanske inte något en tidning skall syssla med officiellt. Men verkligheten är annorlunda som de flesta av oss vet.


Aftonbladet skriker ut att Gunnar Andersson och Johan Palmlöv, de omkomna Svenska FN soldaterna "Dödades med svenskt vapen". Det intressant är att det inte alls dödades med ett Svenskt vapen utan enligt oberoende rapporter "torde ha skjutits med 5.56 mm och ej 7.62 mm". Detta allt ifrån att ha undersökt bilder på de omkomna och deras kläder.


5.56 mm är en av världens vanligaste kaliber, vilket i kombination med ordet "torde" inte borde göra det helt självklart att Svenskarna utsattes för egen eld. Men det är ju kvällstidningarna.


(O)lustigt nog inser nog de själva eftersom nyheten nu trillat ned 15 nyhetsplaceringar ned på webben, långt under "Född - på brandstation" från en första plats.


Torde eller borde inte vi ställa högre krav på våra journalister som älskar att granska andra men avskyr att bli granskade själva? Borde de inte granskas av en oberoende instans som faktiskt kan ställa journalister inför rätta om grova fel begås.


Expressen har valt att från och med idag sluta använda ordet "chock" på deras löpsedlar eftersom det ordet tappat värde. Vilken chock!


Idag gäller det

StockholmPosted by hampus Sun, January 16, 2011 16:34:49
Den 16:e januari tillhör en sådan där dag som är lite som gurkan på en hamburgare. Onödig, lite salt och bortkastad.
Jag menar det som hände då var att Helmer infördes som namnsdag, 1924 sändes 20 poliser till Sundsvall med anledning av en renhållningsstrejk och 1442 dog Stefano Giovanni Gattemalata, överbefälhavara i den venetianska republiken. Känns lika intressant som Anna Books vikt. Men tur är väl det för då kan vi göra vad som helst som är större och bli en del av historien. Det vill alla bli, ihågkomna och historiska. Men då gäller det att välja en värdelös dag.
Så idag ska jag göra allt för att bli ihågkommen, oavsett vad.

Jag inser nu kl 16.34 att jag måste ligga på, än så länge har inget stort hänt. Fan.

Ny blogg

StockholmPosted by hampus Sat, January 15, 2011 19:38:51
Den gamla gjorde succé, den ny kommer att blåsa trosorna av Anna Book. Min blogg är tillbaka i annan form men med samma snärta innehåll.

Eftersom jag varje år har lovat mig att ta en utbildning inom något jag inte kan. Tidigare har jag tagit jägarexamen och utbildat mig till austronaut. Detta år tänkte jag ta helikopterexamen. Läste att det var det senaste att ha, en helikopter. Eftersom jag sålt min bil så får det bli helikopter.